Skip to main content

Instagram on lisännyt uuden tavan, jolla käyttäjät voivat sitoutua Stories-sisältöön. Uusilla Stories-tykkäyksillä voi “tykätä” mistä tahansa syötteessä olevasta tarinasta ilman DM-keskustelun aloittamista.

Tarinat-näkymän alareunasta löytyy uusi sydänkuvake, jota painamalla saa tarinan luojalle lähetettyä tykkäyksen.

Tarinoiden tykkäykset eivät ole julkisia, vaan vain sisällöntuottaja voi nähdä ne. Sisällöntuottajat voivat tarkastella Story-tykkäyksiään Story-tilastoissaan, jolloin katsojan nimen viereen on lisätty pieni sydänkuvake näkymäluetteloon. Stories-tykkäykset eivät tule läpi DM-viestinä.

Tämä tulee varmasti lisäämään tarinoiden sitoutumista, mutta se toimii myös Instagramin algoritmin polttoaineena antaen signaalin, jota se voi käyttää tarinoiden sijoittumisessa feedissä ja korostaa niitä tarinoita, jotka todennäköisimmin kiinnostavat. Instagram ei ole tosin ilmoittanut, että tämä on tai tulee olemaan sijoitustekijä. Joka tapauksessa tämä toimii hyvänä palautekanavana tarinoiden tekijöille, koska kynnys tykätä tarinoista on nyt paljon matalampi.

Like For Stories vie Instagramia myös taas askeleen lähemmäs TikTokia, jossa videoista tykkääminen on peruskauraa, mutta samalla yhtenäistää Instagramin sisäistä logiikkaa Reelsien ja Tarinoiden välillä. Reelseistähän on voinut tykätä samaan tapaan alusta lähtien.

Uusi Like for Stories -painike otetaan käyttöön kaikille käyttäjille 14.2.2022 alkaen.

Aiheesta kertoi Social media Today