Skip to main content

Tänään on Twitterissä keskusteltu Solo Sokos Hotel Paviljongin sääntöjen vastaisesta Facebook-kilpailusta. Kyseisessä kilpailussa arvottiin yö hotellin sviitissä kaikkien kommentoijien kesken, tai ainakin näin olisi pitänyt tehdä.

Kilpailun alkuperäinen viesti kuitenkin kuului:
”KOMMENTOI Solo Sokos Hotel Paviljongin sviittiä yhdellä sanalla ja JAA kuva, niin olet mukana sviitin arvonnassa!”

Facebookin sääntöjä rikottiin siis ihan CAPS LOCK päällä. Miksi ihmeessä ja kuka rikkoi?

Sääntöjä rikoin minä. Osuuskauppa Keskimaan digitaalista markkinointia kokonaisuutena pyörittävänä otan viime kädessä vastuun siitä, mitä meidän kanavissa puuhataan ja julkaistaan. Suurin osa päivityksistä tehdään toimipaikkojen henkilökunnan toimesta (myös tämä kilpailu) ja niin pitääkin, mutta viimeinen filtteri kaikkeen liittyen istuu kuitenkin tässä. Vaikka olen kovasti pitänyt kiinni säännöistä ja puuttunut talon sisällä niiden rikkomiseen, kouluttanut, jakanut tietoa ja seurannut jatkuvia sääntömuutoksia itse, en tosiaan tiedä miten tuo isolla kirjoitettu JAA meni minulta täysin ohi.  Kehote on poistettu tekstistä julkaisun jälkeisenä päivänä alkuperäisen kirjoittajan toimesta ja vasta tämänpäiväisen keskustelun jälkeen huomasin asian postauksen muokkaushistoriasta. Alkuperäinen idea kisasta on kuitenkin minun inboxini kautta kiertänyt, enkä ole tässä kohtaa viestiin puuttunut. Toivottavasti joku ottaa minun lisäkseni opikseen.

Vaikka tässä ei mitään suuria rikoksia tehtykään, harmittaa tuo tietysti aika tavalla. Haluan kuitenkin alleviivata, että tässä ei ole ollut kyseessä korporaatiotasoinen salaliitto, vaan kahden someintoilijan innostus jakaa oikeasti hieno palkinto joululahjaksi. Olen täälläkin kirjoittanut siitä, että yritysten pitäisi olla somessa ihmisinä eikä kasvottomina mainostajina. Nyt oltiin ihmisiä ja mokattiin.

Pyydän anteeksi, otan tästä opiksi ja toivotan Hyvää joulua kaikille! Sekä onnea hänelle, joka sviitin voittaa!

EDIT: Lisätty linkki yhteen Twitter-keskusteluista ja julkaisuun kisan voittajasta 18.12.14 klo 22