Skip to main content

Muiden somepalveluiden julkaistaessa uudistuksiaan, seuraa Twitter perässä. Jo aiemmin huhuiltu 140 merkin raja on saamassa muutoksia lähikuukausien aikana. Postailin aikoinaan Twitterin käytön aloittamisesta lyhyen oppaan, jatketaan uusilla ominaisuuksilla tässä.

Twitterin 140 merkin raja viestin pituudessa juontaa juurensa aikaan, jolloin statusta päivitettiin tekstiviestillä. Tekstiviestien raja oli ennen älypuhelimia tuo 140 merkkiä ja merkkimäärä jäi Twitterin yhdeksi tunnetuimmista ominaisuuksista kehityksen edetessä. Nyt tähän on kuitenkin siis tulossa muutos.

Vastaukset twiitteihin

Twitter ei enää laske mukaan merkkejä, jotka sisältyvät @käyttäjätunnukseen. Tämä helpottaa twiittaamista huomattavasti, jos keskustelussa on mukana useita käyttäjiä. Tästä ominaisuudesta alettiin käymään välittömästi keskustelua, että se mahdollistaa huiman spammaamisen. Ominaisuus koskee kuitenkin vain niitä handleja, joille vastataan, eli et pysty lisäämään rajatonta määrää handleja twiittiin.

Kuvat, videot ja muut liitteet

Twiittiin liitetyt tiedostot tai lainatut twiitit eivät myöskään enää kuluta merkkimäärää.

Retweettaa tai lainaa omaa twiittiäsi

Jatkossa on mahdollista retweetata oma twiitti tai lainata sitä. Tällä voi ainakin yrittää lisätä omien twiittien reachia.

Kaikki twiitit julkisiksi (Paitsi DM)

Aikaisemmin, jos halusit vastata jollekulle niin, että viestin näkevät muutkin, oli yleisin tapa lisätä piste twitterhandlen eteen (.@käyttäjätunnus). Jatkossa tätä ei tarvitse tehdä, sillä kaikki twiitit näkyvät seuraajillesi, vaikka twiitti alkaisi handlella.

Päivittelen postausta, kun muutokset alkavat näkyä käyttäjille.

Lähde: Twitter Blog