Skip to main content

Blogin ja minkä tahansa muunkin verkkosivuston tärkeimpiä toiminnallisuuksia on sisällön helppo jakaminen. Vaihtoehtoja on monia, joista esittelen nyt itse käyttämäni ratkaisun, Shareaholicin.

Blogin ja minkä tahansa muunkin verkkosivuston tärkeimpiä toiminnallisuuksia on sisällön helppo jakaminen. Vaihtoehtoja on monia, joista esittelen nyt itse käyttämäni ratkaisun, Shareaholicin.

Shareaholic jakonapit

Shareaholic lisää sivustollesi sosiaalisen median jakopainikkeet. Lisäksi voit ottaa käyttöön suosittelumoottorin, joka näyttää omaan sisältöösi liittyvää sisältöä muualta verkosta tai omilta sivuiltasi. Mukana on myös mainosohjelma, jolla voit kerätä lisätienestiä omien sivujesi avulla. Kaiken kruunaa kattava analytiikka. Itse olen käyttänyt vain jakopainikkeita ja analytiikkaa, joten keskityn tässä postauksessa niihin.

Shareaholicin voit asentaa sivuillesi suoraan koodiin tai vaihtoehtoisesti modulina riippuen sisällönhallintajärjestelmästäsi. Drupaliin asentaminen käy helposti molemmilla tavoilla. Modulin asentaminen tapahtuu tavallisen tapaan ja asentamisen jälkeen asetuksien tekeminen käy ohjatusti ja nopeasti. Modulia on päivitetty tiheästi ja olen ollut itse mukana sen kehityksessä ja testauksessa kehityksen alkuvaiheessa. Paras kehitetty ominaisuus on mielestäni automaattinen Facebookin välimuistin tyhjentäminen ajastetuille ja päivitetyille julkaisuille. Tämä tarkoittaa sitä, että päivittäessäsi vaikka kuvan tai otsikon, näyttää Facebook linkkiä jaettaessa oikean sisällön eikä vanhaa välimuistissa olevaa sisältöä. Ongelman voi korjata myös käyttämällä Facebookin OG Debuggeria, mutta Shareaholic hoitaa tämän puolestamme.

Shareaholic mahdollistaa myös sivun ylälaidassa käytettävän muistutuksen evästeiden käytöstä. Lisäksi voit lisätä kelluvat “Follow” -napit sivun laitaan. Kaikki asetukset määritellään Shareahoicin ylläpidossa ja päivitykset ovat reaaliaikaisia. Riittää, että sivuillasi on Javascript-koodi ja valmis div-snippet haluamassasi paikassa. Jos käytät moduliasennusta, ei sinun tarvitse välittää näistäkään.

Jakopainikkeisiin voit lisätä jakomäärän osoittavan luvun. Jakonappien kokoon ja ulkonäköön löytyy useita valmiita vaihtoehtoja. Lisäksi voit määrittää, mitä jaettavassa viestissä lukee, käyttää url-lyhennintä ja lisätä oman Twitter-handlen jakoviestiin. Jaon jälkeen voit näyttää lyhyen “kiitos jakamisesta” -viestin sivulla. Kuvia varten voit aktivoida Pinterest-napin, mikä tulee näkyviin, kun hiiren vie kuvan päälle. EDIT: Twitter ei enää kerro jakomääriä, joten tämä ominaisuus on poistettu. Lisää aiheesta täältä Twitterin virallisessa blogissa.

Analytiikasta näet nopeasti miten sisältöjä on jaettu, mikä on suosituinta sisältöä ja mistä liikenne sivuillesi tulee.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos olet etsimässä sopivaa työkalua sisällön jakamiseen sosiaaliseen mediaan. Jos kohtaat ongelmia tai kysymyksiä, autan mielelläni. Voit testata nappeja täällä.