Skip to main content

Tässä postaussarjassa esitellään tiiviisti erilaisia työkaluja sosiaalisen median kanavien hallintaan. Työkaluista kysellään paljon ja niitä on markkinoilla monenlaisia, ilmaisia ja maksullisia. Postaus ei ole maksettua yhteistyötä, mutta sisältää markkinointilinkkejä.

Mikä on Tailwind?

Tailwind (tai Tailwindapp), tunnetaan parhaiten työkaluna Pinterestin ja Instagramin julkaisujen ajastamiseen ja analysoimiseen. Lisäksi Tailwindin kautta pystyy postaamaan Facebook-sivulle Instagramiin julkaisemisen yhteydessä. Palvelun vahvuus on alkuperäisessä tarkoituksessaan, eli Pinterest-julkaisussa, mutta se sisältää muutaman todella hyvän Instagram-ominaisuuden. Jos sosiaalisen median strategiasi nojaa vahvasti Instagramiin ja/tai Pinterestiin, kannattaa tutustua Tailwindiin ja ottaa ainakin ilmaisversio testiin! Tailwind sopii somen hallintaan loistavasti esim. bloggaajille, valokuvaajille, verkkokaupoille ja kaikille muille, joiden sosiaalisen median sisällöt painottuvat visuaalisuuteen.

Tailwind ja Instagram

Tailwind auttaa Instagramin hallinnoimisessa mm. seuraavilla tavoilla

– Ajasta postaukset ja tarinat
Suunnittele visuaalisesti Instagram-gridisi sisältö
– Muokkaa kuvia ja lisää filttereitä ennen julkaisua / ajatamista
– Tallenna käyttämäsi hashtagit ja käytä suosituksia hashtageista, joita postauksissasi kannattaa käyttää. Näet myös suoraan eri hashtagien yleisyyden/tehokkuuden
– Postaa hashtagit automaattisesti ensimmäiseksi kommentiksi.
– Ristiinjulkaise IG-postaukset Facebookiin ja Pinterestiin
– Seuraa Instagram-analytiikkaa

Tailwind sisältää paljon erilaisia Instagramin käyttöä tehostavia ja helpottavia ominaisuuksia. Näitä ovat mm. gridin visuaalinen suunnittelu, Smart Scheduling ja hashtagien hallinnointi.

Tailwind ja Pinterest

Tailwind auttaa Pinterestin hallinnoimisessa mm. seuraavilla tavoilla

– Ajasta Pinnit
– Julkaise Pinterestiin suoraan Instagram-tililtäsi
– Seuraa interest-analytiikkaa
– Julkaise/ajasta Pinnit Chrome-liitännäisen avulla. Tämä on todella näppärä lisäosa Chrome-selaimeen, millä luot Pinnejä helposti esim. verkkokaupastasi

Tailwind Chrome Extension

Tailwindin Chore-laajennuksella voit ajastaa Pnnauksia miltä tahansa verkkosivulta.

Tailwind Create

Tailwind Create -palvelun avulla voit suunnitella postaukset visuaalisesti brändisi linjan mukaisesti. Jos Canva on sinulle tuttu, on Tailwind Create hieman vastaavanlainen palvelu. Määrität fontit, brändivärit ja logot, joita käytetään visuaalisina peruselementteinä. Tämän jälkeen lisäät URLin, otsikon ja lataat kuvia, joita haluat postauksissa käyttää. Tailwind tekee sinulle näistä elementeistä valmiit postaukset eri kanaviin. Helppoa ja näppärää, varsinkin kiireessä!

 

Tailwind Create

Tailwind ja kilpailijat vertailussa

Jos haluat verrata Tailwindia ja lähimpiä kilpailijoita, löytyy tähän Tailwindin sivuilta vertailukaaviot

Tailwind hinnoittelu

Tailwindin ilmaisversiolla saat käyttöön yhden IG-profiilin ja yhden Pinterest-tilin. Ristiinjulkaiseminen FB-sivulle onnistuu myös ilmaisversiolla. Selkein ero maksullisiin sopimuksiin on postausten määrä. Ilamisveriolla voit ajastella 20 postausta kuukaudessa, edullisimmalla maksullisella versiolla 100. Halvin maksullinen versio maksaa kirjoitushetkellä 120 dollaria vuodessa, eli ei lainkaan mahdoton investointi verrattuna moneen muuhun vastaavaan palveluun. Hinnoittelua tarkemmin löytyy täältä.