Skip to main content

Digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median parissa työskentelevien polttoainetta on erilaiset raportit, tutkimukset ja tilastot, joihin voi omaa piperrystään ja huomioitaan verrata. Mikäpä sen hienompaa voisi olla, kuin todeta, että omat huomiot asiakkaiden käyttäytymisestä omassa verkkokaupassa heijastelevat samaa kuin rapakon takanakin.
Tutkimusta löytyy netistä pilvin pimein ja itselleni on eri palveluista suodattunut muutama takuuvarma tekijä. Korostan, että tämä ei ole mikään The lista, mutta toimii varmasti muillekin ainakin jonkinlaisena lähtökohtana omaan tutkimusmatkaan datan äärelle. Monta hyvää jäi vielä tässä vaiheessa pois, enkä sisällyttänyt esim. Facebookin tai Googlen omia tutkimuksia mukaan tähän listaan erikseen lainkaan. Lista koostuu suoraan siitä, mitä kirjanmerkeistä ensimmäisenä löytyi ja mihin yleensä ensimmäisenä suuntaan, jos tarvitsee jokin knoppi löytää. Järjestys on mielivaltainen, kuten elämäkin. Kaikki alla listatut maistiaiset ovat ilmaisia, mutta saattavat vaatia sielun ja sähköpostiosoitteen luovuttamista markkinointitarkoituksiin. Mutta sehän ei kohderyhmää varmasti yllätä.

Datareportal

Datareportal tarjoilee tuhansittain ilmaisia yhteenvetoja sosiaalisen median ja digitaalisuuden maailmasta. We are Social ja Hootsuite koostavat näitä erilaisia raportteja kuukausitasolla ja lisäksi vuosittain ilmestyy Digital 20XX -raportti, mistä löytyy jokaisen dataa syövän ja juovan ruokavalioon sopivaa tavaraa. Mukana on myös aina tilastot maittain, eli pääset katsastamaan myös Suomen tilastoja. Simon Kemp tekee näistä vielä oivia yhteenvetoja videomuodossa. Kannattaa tutustua!

Tässä muutama tuore maistiainen Datareportalin uumenista

App Annien blogi

App Annie tarjoaa maailmanlaajuista dataa ihmisten mobiilikäyttäytymisestä ja mobiilimarkkinoista yleisesti. Aloita vaikka lukemalla Q1 2021 matkailuun liittyvien appien latailusta.

Statista

Statista sisältää hengästyttävän määrän tilastoja ja tutkimustietoa. Palvelu on maksullinen, mutta ilmaiseksi saa paljon hyvää ja vakuuttavaa Powerpointin täytettä, jos sellaista kaipaa. Digidigin lisäksi voit pureutua vaikkapa Sveitsin inflaation kehitykseen, jos siltä tuntuu. Jos keskitytään kuitenkin vaikka someen, niin kiinnostavaa on katsella, miten TikTok on markkinaa vallannut.

GWI

GWI jos joku tietää, mitä on kohdentaminen. Täältä löytyy heidän omien sanojensakin mukaan tieto siitä, mitä kuluttaja ajattelee. Jos teet kauppaa verkossa, laita muistiin. Jos teet somea, lue Social media marketing trends in 2021.

Semrush

Semrush on paitsi mahtava SEO-työkalu, se palvelee loistavasti myös bloginsa avulla. Suurin osa postauksista on tutoriaaleja, mutta joukossa on aina välillä maukasta nippelitietoa. Jos otat ilmaisen Semrush-tilin käyttöön, voit kaivaa tätä dataa myös omilta verkkosivuiltasi. Maksullisella pääsee pidemmälle, mutta ilmaisella hyvään alkuun. Ebook-osastolta löytyy hyviä raportteja, esim Digital Shopping Performance Report [Q4 2020]

Similarweb

Similarwebin uumenista löytyy ranking-listoja ja kiinnostava Insights Blog -osio. Tsekkaa ainakin nämä

Tässä siis mukavaa iltalukemista. Tutkimuksia, raportteja, käyriä ja käppyröitä tarjoaa moni muukin, mutta tässä oli oma TOP6. Jos ja kun unohdin jotain, niin lisään. Saa myös vinkata omia suosikkeja listalle vaikka Linkkarissa!

Artikkelin kuva: Mikael BlomkvistPexels